Generation Gym is de sportschool in Zwaag voor jong en oud om te werken aan je gewicht, vorm en conditie.

Fitness, zelfverdediging, (kick)boksen en persoonlijke begeleiding door professionele trainers in een ontspannende omgeving met uitstekende faciliteiten. Onze activiteiten variëren van conditie programma's voor 55-plussers tot het programma jeugdkickboksen vanaf 4 jaar.

Het sporten bij Generation Gym is niet alleen werken aan je conditie en persoonlijke fitheid, maar het is een sociale aangelegenheid waar we elkaar steunen, waarderen en respecteren.

We beschikken over professionele begeleiders die hun vak verstaan en een aantal kampioenen uit de kickbokswereld.

Kom dus eens langs en neem een kijkje of een vrijblijvende proefles en je zult merken dat de warme familiesfeer bij Generation Gym de ideale sportschool is.

Onze geschiedenis

Ons verhaal vanaf het begin

 • 2010

  2010

  Nadat Sportcentrum De Opgang in Risdam Noord enige tijd weinig activiteiten organiseerde, begon Rachid Saidi in februari 2010 als zelfstandig ondernemer de sportschool Generation Gym 'fit & Fight', niet alleen als trainer maar ook als sociaal-werker. Hij volgde daarvoor zijn opleiding in Amsterdam bij de eerste Marokkaanse wereldkampioen kickbokser Mousid Akhamrane. Na zijn studie is Rachid als fitnessinstructeur bij een grote sportschool aan de slag gegaan. Hij heeft zelf jarenlang topsport bedreven en doet zijn werk vol passie en plezier. Dit zorgt ervoor dat hij zich voor 100% inzet voor zijn klanten. Rachid heeft ruime ervaring en kennis op het gebied van personal training. Door zijn benodigde expertise is hij in staat om elke sporter 1 op 1 te coachen en te begeleiden. Hij ziet erop toe dat de oefeningen correct en veilig worden uitgevoerd, zodat gestelde doelen behaald kunnen worden. Wij verzorgen trainingen voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast richten wij ons ook op speciale doelgroepen. Door vele projecten heeft Rachid veel ervaring opgedaan op het gebied van werken met mensen met beperkingen. Wij brengen wensen en doelstellingen in kaart en zorgen ervoor dat deze behaald worden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een training op maat krijgt. Of het gaat om afvallen, conditietraining, krachttraining of optimale sportprestaties bij ons bent u aan het goede adres.

 • 2011

  2011

  Rachid brengt, in samenwerking met Stichting Netwerk en de wijkcentra De Cogge en De Grote Waal, ook andere jongeren uit de omgeving bij elkaar in Risdam-Noord. Naast het kickboksen worden er veel andere specialismen opgezet, zoals o.a. thai kickboxing, zelfverdediging, groepsfitness en damesfitness. Vooral dit laatste is bestemd voor moeders die graag willen afvallen.
 • 2012

  2012

  Naast Rachid en een aantal jonge medewerkers, worden nu ook trainingen gegeven tegen zeer gunstige prijzen voor jong, oud, mannen en vrouwen. Voor allochtone dames, die nog nooit gesport hadden en die liever onder elkaar blijven, zijn er, op aparte tijden onder leiding van een vrouwelijke trainer, speciale fitness trainingen. Hierbij gaat het niet alleen om de sport maar ook om een stukje samenleving en sociaal contact.
 • 2013

  2013

  Generation Gym werd intussen zo’n succes, dat bijvoorbeeld op zondag de fitnessruimte overvol was en de mensen steeds weer op hun beurt moesten wachten. Daarom zoekt Rachid contact met de Gemeente Hoorn en stelt voor om in de huidige fittnessruimte, die tien meter hoog is, een andere verdieping te bouwen zodat de fitnessapparatuur over twee ruimtes kon worden verdeeld. Bijvoorbeeld die voor de krachttraining voor de mannen beneden en boven de andere lessen, die meestal door de dames worden gevolgd. Die ruimte op de bovenverdieping is dan ook, tijdens speciale uren, uitsluitend voor dames of de jeugdfitness 'kinderen in beweging' gereserveerd.
 • 2014

  2014

  - Realisatie bovenverdieping
  - Verbouwing trainingszaal en kleedruimtes.
  - Flinke uitbreiding van het aantal groepstrainingen.
  - Breder aanbod groepslessen zoals Insanity Challenge, Kick & Fun, bedrijfsfitness en fitness voor senioren.
 • 2015

  2015

  Generation Gym heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig fitnesscentrum die bestemd is voor alle generaties, variërend van kinderen vanaf 4 jaar tot senioren van 70+. De sportschool heeft als doel om mensen bij elkaar te brengen en zich verder te profileren in Hoorn als een sportcentrum die als thuis fungeert voor iedereen. Naast het feit dat sporten goed is voor je gezondheid, is sport namelijk een ideaal middel voor binding en integratie van de mensen in de buurt van Zwaag en omgeving van Hoorn. Dit brengt mensen bij elkaar en stimuleert hiermee een betere omgang en begrip voor elkaar en met elkaar, maar motiveert ook de individuele sporter.
 • 2016

  2016

 • 2017

  2017

Openingstijden

Ma - Vr: 09u - 22u
Zaterdag: 10u - 15u
Zondag: 10u - 13u