Fitness

CARDIOTRAINING & KRACHTTRAINING

Fitness is een verzamelnaam voor activiteiten die ervoor zorgen dat je algehele conditie verbetert en behouden blijft. Fitness bestaat uit twee categorieën:

– Cardiotraining

– Krachttraining

Cardiotraining
Tijdens een Cardio Workout ben je bezig met het trainen van je hart- en vaatstelsel, met andere worden “verbetering van je uithoudingsvermogen”. Een verbeterd uithoudingsvermogen betekent een verbetering van je conditie, je lenigheid, je snelheid en uiteraard je coördinatie. “Een Cardio Workout voer je uit op bijvoorbeeld de loopband, crosstrainer of hometrainer etc.”

Krachttraining
Is het trainen van de spieren, waardoor de bestaande spiermassa groeit. Bij Generation Gym bestaat de krachttraining uit twee categorieën:
Allereerst kun je de spieren “boller” maken, door middel van een explosieve krachttraining. Bij deze vorm van krachttraining til je zoveel mogelijk gewicht gedurende een aantal sets met (zeer) geringe herhaling. Je “pompt” als het ware je spieren op. Ten tweede kun je jouw spieren langer maken, hierdoor krijg je een mooie spieraftekening zonder overdreven “bolling” van je spieren. Dit doe je door middel van het trainen van je spier uithoudingsvermogen, dat bestaat uit een aantal sets, die je veelvuldig herhaalt. Het gewicht wat je hierbij weg tilt is minder zwaar dan bij de explosieve krachttraining.

Niet alleen cardiotraining, maar ook krachttraining zorgt ervoor dat je gewicht verliest en vet verbrand. Tijdens de krachttraining kweek je meer spieren, verbruiken je spieren energie, dus hoe meer spieropbouw hoe meer energie je verbruikt in rust en tijdens de Cardio Workout. Krachttraining zorgt er ook voor dat je lichaam zich strakker vormt tijdens het afvallen en is in combinatie met een aangepast dieet bekend als bodybuilding.