Seniorenfitness

VOOR EEN GOEDE LICHAMELIJKE EN GEESTELIJKE CONDITIE

Fitness blijkt tot op hoge leeftijd positief bij te dragen aan een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Spieren, gewrichten, pezen en botten blijven langer sterk en lenig. Lichaamsbeweging stimuleert een stabieler lichaamsgewicht, lager vetpercentage, een gunstigere bloeddruk en een rustige hartslag. Bovendien is fitness een relatief veilige sport en laagdrempelig om te beoefenen!

Sportcentrum Generation Gym biedt daarom een speciaal fitnessprogramma aan voor senioren onder begeleiding van ervaren en deskundige trainers. Het sporten in groepsverband maakt het nog extra leuk en stimulerend!

Gewichtsverlies kan positief lijken, maar in deze leeftijdsgroep wordt dat vaak veroorzaakt door verlies aan spiermassa. Spiermassa die nodig is om normale activiteiten van het dagelijks leven uit te kunnen voeren. Voldoende mobiel blijven is daar een voorbeeld van. Door onvoldoende beweging krijgt men echter te maken met een extra grote achteruitgang in mobiliteit; er is meer tijd nodig om op te staan en de loopsnelheid wordt lager.

Dit kan betekenen dat jij, eerder dan anderen, niet meer zelfstandig mobiel kan zijn en zo meer afhankelijk wordt van anderen. Onze fitness voor senioren groepsles biedt het motiverende groepsgevoel dat jij zoekt voor je sportuurtje.